Al finalitzar la manifestació llibertària del 1r de maig d’aquest 2019, les manifestants tornaven cap al barri després de sortir de la Plaça Països Catalans. A l’arribar al carrer Galileu s’aturaven i es feia pública l’okupació del nou espai alliberat Can Migra, que havia estat okupat uns dies abans. Diverses pancartes eren tretes per les finestres mentre les concentrades al carrer animaven i saludaven amb entusiasme l’okupació.

moment en el que es feia pública la okupació el 1r de maig

Aquest espai sorgeix de persones i col·lectius que treballen per l’enxarxament antiracista. Pretén donar una solució habitacional a persones que a causa de les polítiques racistes de migracions, no disposen d’habitatge. Persones que en l’actualitat no disposen d’una llar. La resposta a aquesta problemàtica ha estat la unió de les pròpies afectades amb col·lectius solidaris i antiracistes que a través de l’acció directa i l’autogestió volen donar resposta a la falta d’un dret tan bàsic com l’habitatge.

L’edifici de tres plantes i dos locals comercials fa més de deu anys que està abandonat. Fa set anys l’immoble ja va ser okupat i va romandre en aquesta situació tres anys. Després va ser tapiat en la seva pràctica totalitat. L’edifici es troba en una situació de propietat complexa que l’ha portat a aquesta activitat. Fruit d’una herència està repartit entre diversos germans. Fa dos anys va ser destapiat i es van realitzar unes petites obres per tal de facilitar la seva venda que estava al voltant del milió d’euros. Però passat el temps l’abandonament ha seguit essent la norma de l’immoble.

Can Migra segons elles mateixes sorgeix de la necessitat que l’eslògan “ciutat refugi” esdevingui una realitat més enllà de les paraules hipòcrites de les administracions. Les persones migrants es troben en una vulnerabilitat burocràtica i legal absoluta i una de les conseqüències és que moltes acaben dormint al carrer o en altres solucions que estan molt lluny d’una vida digna.

Logo de Can Migra
Similar Posts