Veïnes preparades per aturar un desnonament el passat 19 de setembre de 2019

Les paraules són l’intent de concretar idees i objectes. Són les eines que ens permeten donar forma a pensaments i vivències. Així una sola paraula pot esdevenir multitud de conceptes i un de sol a la vegada. Com a diari de comunicació popular i local, la paraula barriesdevé per nosaltres un sentiment, un objectiu i una comunitat. Un espai físic que es converteix en una manera de viure. Una comunitat que és resistència contra la soledat, l’aïllament, l’individualisme, la inseguretat i l’egoisme. Un parèntesi dins del capitalisme, que crea vida, llaços i lligams entre les persones. Espais comunitaris que creen alternatives, on la vida torna a estar al centre i posem les persones per davant de l’enriquiment personal.

Els barris són una confluència d’interessos. Un espai de batalla entre de la vida i el capital. La força de les persones contra la dels diners. És una lluita on totes hem de posar la nostra energia per guanyar. Enfrontem un enemic poderós que intenta desposseir-nos de les nostres riqueses col·lectives. Per això cal que la lluita s’estengui. El barri no només pot dependre de què les que es veuen expulsades resisteixin de forma heroica, de què a les que els seus drets els hi són negats de forma sistemàtica es rebel·lin o de què aquelles que pateixen la violència patriarcal facin escoltar la seva veu.

La resistència exigeix enfortir els vincles, les xarxes i la comunitat. Implica assumir esforços i sacrificis per mantenir aquest tresor en què es pot convertir un barri. Perquè aquells petits propietaris no se sumin al carro especulatiu apujant preus de lloguer. Perquè seguim consumint en els comerços locals i desterrem a Amazon i Carrefour’s. Perquè la paraula veí tingui significat més enllà d’una relació geogràfica. Per abandonar les actituds masclistes que duem a sobre. Perquè la vida segueixi essent el centre cal un esforç col·lectiu i constant, perquè ens hi va el barri.

Similar Posts