Enderroc de la Bodega Carlos

Aquesta mítica bodega situada al carrer Rector Triadó va ser fundada l’any 1901. Estava en perill des de feia ja uns anys per la falta de voluntat de mantenir-lo per part de la propietat de l’edifici, a qui no li interessava que continués el negoci. Aquest va ser un del motiu que va portar a l’ajuntament a crear el registre de bodegues particulars que pretenia protegir-les davant aquest processos especulatius. Finalment el Carlos, que hi treballava des dels 14 anys, va dir prou i va vendre la llicència. La propietat que es negava a renovar el lloguer ho va aprofitar per fer-ho, ja que un cop traspassada la llicència quedava fora de la protecció municipal. Finalment l’especulació ha guanyat en aquest indret i mitjans de febrer s’iniciava l’enderroc d’aquest edifici mític i centenari d’Hostafrancs.

Màquines efectuant l’enderroc de la bodega Carlos

Carretera de Sants a 30km/h i per vianants

Des de l’1 de març el carrer de Sants i Creu Coberta passen a ser vies de 30km/h. Aquesta mesura forma part del pla del Ajuntament de Barcelona de convertir tota la xarxa bàsica en carrers pacificats. Aquest carrer és el primer dels que ha d’incloure tots els de la xarxa bàsica fins a 2021, que inclourà altres com el carrer Aragó o Via Laietana. Per mesurar l’efectivitat de la mesura s’han col·locat radars informatius. Si es detecta que no es compleix l’administració no descarta posar-ne de sancionadors. El carrer de Sants és el primer inclòs en aquesta iniciativa ja que és un important eix comercial, un factor prioritari de cara minvar la contaminació ambiental i acústica. Per lluitar contra aquesta també s’ha inclòs aquest carrer a la llista de carrers que seran per vianants un diumenge cada mes. De moment, però, sembla que si la mesura no va acompanyada d’altres els cotxes seguiran sent els amos del carrer malgrat aquestes mesures estètiques.

Les noves senyals de limitació de velocitat al carrer de Sants

Tancament dels cinemes Palau Balañá

Aquest mes de febrer ha estat l’últim en que aquest emblemàtic cinema de Sants ha estat en funcionament. Els primers dies de març diversos operaris van procedir a tapiar tots els accessos d’aquest, tapant d’aquesta manera el cinema per excel·lència de bona part del veïnat. L’edifici és propietat de la mateixa família Balañá que ha justificat el tancament per la falta de beneficis de la sala. No han volgut senyalar quin podria ser el futur d’aquest establiment, situat a pocs metres de l’estació de Sants. L’edifici ni tant sols va ser buidat i es mantindrà com l’últim dia de projecció agafant pols fins a nova senyal. La única alternativa pels cinèfils del barri serà el cinema cooperatiu Zum Zeig del carrer Bejar o sinó anar al centre comercial Les Arenes.

Cinemes Palau Balañá tapiats (Albert Gracia)

Presentació del dibuix del projecte esportiu Magòria

El passat 6 de març l’ajuntament, amb la presencia del regidor del districte inclosa, presentava el dibuix guanyador del concurs pel projecte esportiu de la Magòria. Aquest dibuix serà el que servirà de referent pel concurs d’execució definitiu. És a dir l’esquema a que s’hauran d’acollir els despatxos d’arquitectes que es presentin per licitar l’obra. Aquest inclou la fusió del equipaments esportius, d’habitatges de protecció oficial i equipaments sanitaris que complementaran el CAP Bordeta-Magòria ja existent.

 Recreació virtual del dibuix guanyador

Un edifici en forma d’ela serà el que acollirà els serveis sanitaris. La part curta d’aquesta ela donarà a la Gran Via i la part llarga pujarà fins a l’alçada de l’actual CAP. D’aquesta manera es pretén poder enllaçar espais amb finalitats similars. Al centre d’aquesta ela hi anirà l’edifici que inclourà el poliesportiu. L’interior acollirà tant els vestidors com pistes de basquet, handbol i voleibol. A la superior s’hi trobarà un camp de futbol set. Continuant el complex un edifici d’habitatge es projectarà al llarg de Gran Via fins a l’edifici històric de l’estació de la Magòria. A l’interior d’aquest es trobarà el camp de futbol onze. Per finalitzar una zona verda que acollirà les pistes de petanca serà la que enllaçarà amb el carrer Moianés des d’on s’accedirà a tot el recinte.

Des de la taula d’esports de estan satisfets amb el dibuix guanyar ja que integra totes les peces. Per altra banda lamenten que l’inici de les obres es retardin una vegada més i ja es projecten per com a mínim al 2023. Tot i així són comprensius amb el ritme de la burocràcia necessària perquè es realitzi tot el procés amb garanties.

Plànoldel dibuix del complex esportiu Magòria

8 M, la lluita feminista no afluixa

Aquest any l’efemèride per excel·lència del feminisme s’encarava en una data extranya. Després de les imponents mobilitzacions i vagues d’aquests últims dos anys, el moviment emprenia el repte de mantenir la combativitat en un dia que queia en diumenge. Aquest fet va  suposar que hi hagués diversitat d’opcions per mobilitzar-se. Finalment el moviment feminista de Barcelona va apostar per convocar vaga general malgrat ser festiu. La raó principal cau en que moltes dones, per la seva tasca laboral centrada en les cures, treballen també en festiu. Així de bon matí un grup de vaguistes santsenques va sortir cap als barris alts de la ciutat on van participar d’un piquet de denuncia de les condicions de moltes dones que treballen en el treball domèstic.

A mig matí un esmorzar preparat per la comissió de cures formada per homes servit a les dones que es concentraven per iniciar les mobilitzacions del barri. De plaça de Sants sortia una rua combativa que anava omplint el carrer de les reivindicacions feministes, contra la violència masclista i el sistema heteropatriarcal. Aquesta va acabar amb la visibilització de l’okupació d’un bloc de pisos al carrer Sagunt, Ca la Kris. El nom era en homenatge a una companya del Grup d’Habitatge de Sants i el Sindicat de Llogateres que va morir l’any passat. Aquest edifici estarà destinat a acollir famílies i dones del Grup d’Habitatge de Sants. Al mateix carrer Sagunt i per defensar el bloc alliberat es va fer el dinar que va fer que les dones del barri agafessin força.

Imagen
Edifici de Ca La Cristina, okupat per a dones del barri. Situat al carrer Sagunt

A la tarda la convocatòria de la manifestació va mobilitzar a bona part de les dones de Sants, però un grup es va quedar a Sants per defensar Ca la Kris, des d’on es va dinamitzar l’estona amb música i alguna actuació.

Acció reivindicativa a l’església Santa Maria de Sants durant la rua combativa del 8M a Sants
Similar Posts