Joves de 3r d’ESO de l’Institut Emperador Carles realitzen un projecte audiovisual contra la discriminació de gènere

La millor manera de canviar el món és sens dubte l’educació de les generacions del futur. D’aquesta manera en el marc del dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones l’Institut Emperador Carles ha dut a terme un projecte per sensibilitzar els i les joves en qüestions de desigualtat de gènere i afavorir l’educació per l’equitat.

Amb l’acompanyament de l’Assemblea de Cooperació Per la Pau (ACPP) i Teleduca, els alumnes de 3r d’ESO estan duent a terme la iniciativa Nosaltres creem: entre totes construïm equitat de gènere. Entre el 23 i el 30 de novembre estan realitzant la primera part del projecte. Gravaran diversos curtmetratges on s’exposen situacions quotidianes de desigualtat i discriminació de gènere que es produeixen en el seu entorn. Els guions els produeixen amb experiències sobre desigualtat o discriminacions de gènere que han viscut en el seus entorns. Tracten sobre la igualtat, l’assetjament per raons de gènere i com actuar si n’ets víctima, com s’imaginen que seran els rols de gènere en el futur, les dificultats a les quals s’enfronten les persones del mateix gènere, i les discriminacions que pateixen les persones trans. L’alumnat participant ha fet una cerca prèvia sobre les entitats del barri de Sants que treballen l’equitat de gènere. Les han contactat per informar-se amb més profunditat sobre aquest àmbit i desenvolupar les seves idees de cara a la realització dels curtmetratges.

La segona part del projecte continuarà després de les vacances de Nadal. Un cop editats i muntats els vídeos es projectaran a la resta d’alumnes de l’institut amb l’objectiu d’implicar tota la comunitat educativa en la visibilització de les tasques que es duen a terme en l’àmbit de l’equitat de gènere. Posteriorment es penjaran a la web del centre perquè puguin ser visionats per tot el veïnat.

Els i les joves de Sants són cada cop més conscients de les desigualtats que genera el sistema heteropatriarcal. Amb aquest i altres projectes que es realitzen a altres centres del barri s’està aconseguint un jovent més crític enfront de la violència masclista. Per desgràcia també ens demostra que és una problemàtica que està molt present. I és que el masclisme és un mal transversal, que joves de tan sols quinze anys, per desgràcia, el saben identificar i ja han experimentat. Però també, són les noies i dones joves una de les moltes puntes de llança del feminisme, les que estan aconseguint una societat cada cop més igualitària, fins a acabar amb aquesta xacra.

Similar Posts