AV Badal, Brasil i La Bordeta

Nota de premsa de l’Ajuntament de Barcelona sobre el CAP Carreras Candi

Ens fem ressò de la nota de premsa de l’Ajuntament de Barcelona sobre el CAP de Carreras i Candi (Sants).

El CAP de Carreras Candi es traslladarà a un edifici de nova construcció de titularitat municipal al mateix barri de Sants-Badal

El barri de Sants-Badal no perdrà finalment el seu Centre d’Atenció Sanitària. El CAP de Carreras Candi, que ha de tancar perquè no compleix els requisits normatius d’un equipament d’aquestes característiques, serà traslladat a un edifici de nova construcció. Aquesta solució ha estat possible gràcies a un acord a tres bandes, entre l’Ajuntament, el Consorci de la Zona Franca i el Govern català, per portar a terme una operació que li permetrà disposar d’un edifici nou de trinca i llogar-lo a la Generalitat per aquesta finalitat.
El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha explicat avui en roda de premsa, que “més enllà de la singularitat de l’operació que avui presentem, és una satisfacció poder informar avui que posarem un nou equipament al servei dels veïns, és un dia molt important per al barri de Sants-Badal,” i ha afegit que “els equips sanitaris que treballen al centre de Carreras Candi ho estan fent en condicions molt dures, el nou equipament també permetrà aquests equips treballar en bones condicions”.
L’operació consisteix a modificar de mutu acord les condicions de venda del dret de superfície on s’aixeca la finca del carrer d’Eduard Maristany, 4-8, la Torre Diagonal 00, més coneguda per ser la seu de Telefònica a la zona Fòrum de Barcelona, i segons les quals el Consorci de la Zona Franca l’adquireix a canvi de fer-se càrrec de la construcció d’un equipament sobre un terreny municipal en un altre indret de la ciutat. L’equipament que ha escollit l’Ajuntament és l’edifici que ha de substituir el CAP de Carreras Candi, i estarà ubicat al solar del carrer Roger, 48-64, de titularitat municipal, i al mateix barri de Sants-Badal.
L’acord de l’Ajuntament amb el Consorci de la Zona Franca, signat la setmana passada, recull ja algunes de les característiques que ha de tenir l’equipament que substituirà el CAP de Carreras Candi. Així doncs, el nou edifici tindrà una superfície aproximada de 1.695 m2, i s’ha de construir a la finca de propietat municipal del carrer Roger 48-64, cantonada amb el carrer Joan de Sada, en la part qualificada urbanísticament d’equipament. El nou CAP donarà servei a una població d’uns 25.000 habitants, que són els que viuen al barri delimitat pels carrers Riera Blanca, de Badal, Avinguda de Madrid, la Ronda del Mig i la Rambla Brasil.
El programa funcional bàsic d’aquest nou equipament serà determinat al Consorci de la Zona Franca en funció dels paràmetres que siguin consensuats amb el Servei Català de la Salut. De fet, l’Ajuntament de Barcelona, a través de la Delegació de Salut del consistori, ha treballat aquesta operació també amb la Generalitat de Catalunya, i en concret amb la Conselleria de Salut, ja que serà el Consorci Sanitari de Barcelona qui al final posarà al servei dels ciutadans aquest espai, quan hi obri el nou CAP. L’edifici continuarà essent propietat municipal, i la Generalitat en pagarà un lloguer.
La construcció del nou edifici, que assumirà el Consorci de la Zona Franca, costarà al voltant de 4 milions d’euros. El compromís adquirit amb el Consorci també fixa els terminis de realització d’aquesta obra i del lliurament de l’edifici, que són immediats. De fet, des de la signatura del conveni es fixa un màxim de 4 mesos per a la redacció del projecte executiu de construcció, i l’inici de les obres en un termini que no superi els 3 mesos posteriors a l’acabament de la redacció.
El Districte de Sants-Montjuïc ha treballat intensament amb la Generalitat durant els últims mesos per tal de trobar una sortida per a l’equipament sanitari de Carreras Candi, actualment en un edifici que no reuneix les condicions òptimes per donar aquest servei i que ja es va anunciar que ha de ser tancat. L’anunci del tancament de l’equipament va provocar les protestes dels usuaris del centre, i immediatament el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, va adquirir el compromís de trobar una solució per tal que el barri no perdi el seu centre de salut de referència. D’aquesta manera dóna resposta a una demanda veïnal que ha estat manifestada des de fa anys. Martí ha anunciat avui, a més a més, que el Districte organitzarà un procés participatiu amb els veïns del barri perquè siguin ells els que escullin el nom del nou equipament sanitari.

Enllaç:

http://premsa.bcn.cat/2014/09/08/el-cap-de-carreras-candi-es-traslladara-a-un-edifici-de-nova-construccio-de-titularitat-municipal-al-mateix-barri-de-sants-badal/

Pots llegir la notícia a la seva font original .

Pots llegir la notícia a la seva font original.