Actualitat

L’alegria de l’Horta

El passat 27 d’octubre es jutjava la causa oberta contra una de les companyes que els Mossos d’Esquadra havien identificat a finals d’abril, en l’okupació de l’Horta Alliberada. Aquesta causa es va obrir a partir de l’atestat presentat pels mateixos Mossos, al qual va donar continuïtat la jutgessa sense la pronúncia del propietari del solar que okupa l’Horta. Des de la notificació del juny, les companyes van fer diverses activitats per tal de poder pagar l’advocada. El jutjat no va poder localitzar el propietari, que tampoc va comparèixer a la vista per la presumpta usurpació del seu terreny hipotecat amb la SAREB. La causa es va arxivar. De moment l’Horta es queda.

M’assec amb el Mario en una terrassa del barri. M’explica que ens els últims mesos la majoria dels esforços de les companyes s’havien fixat en la qüestió legal, però que, tot i la incertesa, van recuperant el focus de l’activitat. Des de la seva okupació, s’han dedicat a la recuperació i habilitació de l’espai, mentre es realitzaven activitats per a les veïnes, es treballava la terra i es repartien verdures els dimarts i els divendres al vespre, per a donar embranzida al projecte. Estan acabant la caseta per a les eines.
Em pregunto pel present i el futur d’aquest projecte, que aglutina diverses sensibilitats. És un projecte en definició, però ple d’il·lusió en què es consolidi, em respon el Mario. M’explica algunes idees sobre agroecologia i menciona alguna trobada amb l’Hortet del Forat i que també s’estan coordinant amb els horts del barri, l’hort comunitari de Can Batlló i el de La Farga per a teixir aliances i compartir experiències i lluites. Continua parlant de la reconnexió de la ciutat amb els cicles de la natura i em recorda que el proper 12 de febrer organitzen una calçotada a l’Horta. Hi haurà diferents activitats durant tot el dia. Tallers de salsa de calçots i serigrafia, ruta per l’hort i sobretaula musical. L’espontaneitat i l’alegria de l’Horta.
Comparteix!