Actualitat

El barri s’organitza per la vaga del 8 de març

Tal com està passant des de ja fa molt temps als nostres pobles, ciutats i barris, la societat s’autorganitza per a fer propostes, crear lligams, reivindicar, lluitar. Una cinquantena de veïnes del barri de Sants hem fet assemblees obertes per a preparar la vaga feminista del 8 de març. Una vaga que és no només productiva sinó també de cures i de consum. El dilluns 19 de febrer es va celebrar la primera assemblea, força concorreguda, a la plaça de Sants, i la segona, en un dia plujós, va ser el dilluns 26 de febrer al Centre Social de Sants. A la primera trobada, després de la presentació, es va decidir que seria no mixta, de forma que es va convidar als pocs homes que hi havia a què s’organitzessin a banda. Va sorgir un grup que va començar a treballar sobre com podien ajudar com a aliats, especialment organitzant espais de cures pel dia de la manifestació. Ja com a assemblea no mixta es va seguir treballant en el concepte i aclarint dubtes i, finalment i el més important, es va a començar a treballar organitzades en comissions o subgrups de treball. A partir d’aquell dia, les comissions creades – Disseny i pancartes, Comunicació i argumentari, Acció i piquets previs al 8M i Accions 8M – ja es van posar a treballar i fent visibles pel barri pancartes amb la imatge icònica de la vaga del 8M – tres dones, que representen les dones cis, lesbianes i transexuals, enllaçades pels braços treballant plegades per fer d’aquesta una societat més justa – . Perquè encara ens trobem en un món que ens discrimina pel fet de ser dones (salaris, càrrecs, representativitat i molts d’altres), que ens relega a les tasques de cura, alhora que per això mateix se’ns penalitza socialment i econòmicament, expulsant-nos del mercat laboral i feminitzant la pobresa amb feines i sous precaris.

De cara al 8M, el comitè de vaga s’ha dedicat a la difusió prèvia en els actes socials i culturals que s’han celebren al barri, com les calçotades populars o el Sobtec (Congrés de Sobirania Tecnològica) a La Lleialtat Santsenca. També sortint a fer piquets informatius previs al dia de la manifestació pels mercats i llocs de treball feminitzats, com les residències de gent gran o el sector de la neteja i les cambreres d’hotel amb l’objectiu d’arribar al màxim de gent. Arribant allà on la difusió via xarxes socials no arriba, a sectors on no hi ha dones feministes comunicant la necessitat d’aquesta vaga, a persones a qui ningú ha explicat els seus drets o que tenen por, per desconeixement, i perquè no saben que NO ESTAN SOLES. S’ha treballat en l’adaptació de les informacions que es difonen i els discursos a la realitat del barri. Malgrat tot encara hi ha molta feina a fer.

Les comissions són espais de treballs oberts a totes les dones amb voluntat de treballar plegades o aportar les seves idees. Gràcies també a les xarxes socials hem tingut una eina de comunicació oberta. S’ha creat el compte de Twitter @Vaga8MSants, com a canal de difusió del nostre discurs,  totes les accions, activitats i altre informació.

Juntes som més fortes!

Comparteix!