Actualitat

L’Andreu, veí de Sants d’origen tortosí, condemnat a un any de presó per participar a la vaga general del 29 de març de 2012

La llibertat de participar en piquets informatius estava en joc en aquest judici que es va celebrar el dia 5 d’octubre. L’Andreu ha estat condemnat per ser part del piquet que feia funcions informatives contra la primera reforma laboral del PP. En concret per haver participat en el piquet, al seu pas per l’Hotel Vinci, situat al carrer Consell de Cent núm. 51 de Barcelona. En la sentència, el jutjat penal núm. 13 de Barcelona condemna el vaguista Andreu Curto Baiges, com a responsable d’un delicte de danys i un delicte de coaccions, i l’absol del delicte de desordres públics. Un any de presó i una pena multa de 4 mesos a raó de 7 euros dia, així com al pagament de la responsabilitat civil de 1.268,53€.

El grup de suport a aquest jove denuncia que és una condemna totalment política, doncs cap dels testimonis van declarar ni tan sols insinuar que l’Andreu causes els suposats danys (trencar dos cendrers i llençar dos petards). El jutge afirmar literalment que “resulta irrelevante que el acusado fuera o no la persona que materialmente llevo a cabo el lanzamiento de las bengalas o las macetas”. Així doncs, el jutge condemna l’Andreu per la simple participació en el piquet, malgrat haver quedat acreditat que ell no va realitzar cap de les accions concretes objecte del judici. Des del grup a més denuncien altres incidències durant el judici que provoquen una situació d’indefensió. Aquest grup no accepten la condemna i han anunciat que ja s’ha interposat un recurs a la sentencia. També denuncien que aquesta posa en entredit el dret de vaga i que seguiran lluitant en la defensa del drets socials.

Comparteix!