Actualitat

La primavera catalana a Sants

El nostre barri no s’ha vist al marge de l’esclat rebel que ha sacsejat el país arrel de les últimes accions repressives de l’estat espanyol. Una petita revolta que sembla que no s’apagarà i que recull la indignació acumulada des de l’1 d’octubre.

Durant les protestes del diumenge 25 de març van ser moltes les veïnes del barri que van participar en les diferents convocatòries que mostraven el rebuig a l’empresonament de polítics catalans. Desenes de milers de persones van sortir al carrer convocades tant per l’ANC i Omnium cultural com pels CDR’s. Els punts de més tensió van arribar als voltants de la delegació del govern espanyol que estava custodiada per un amplíssim dispositiu d’antiavalots dels mossos d’esquadra. Els uniformats van efectuar diferents carregues al llarg de les protestes per intentar intimidar i expulsar els manifestants de la zona. Les actuacions policials van anar augmentant en agressivitat fins a la dissolució final dels manifestant a cops de porra, corredisses i intents d’atropellament amb els furgons inclosos. La violència policial es va saldar amb un centenar de persones ateses pel SEM, entre elles 15 veïnes de Sants i un veí identificat pels mossos.

15 veïnes ferides per la violència dels mossos d’esquadra i un identificat en les mobilitzacions del 25 de març

Les mobilitzacions van anar més enllà i de cara al dimarts 27 de març des dels CDR’s es va dur a terme talls a les principals arteries de comunicació del país. A Barcelona l’acció dels CDR’s del Barcelonès va consistir en una encerclada massiva de l’estació de Sants per denunciar les citacions de 9 persones per l’acció de la vaga general del 8 de Novembre. Arrel d’aquesta acció els mossos d’esquadra van bloquejar i tancar tots els accessos a l’estació durant algunes hores, inclòs la parada de metro Sants Estació de la línia 5. Des del CDR de Sants van denunciar la criminalització que pateixen els comitès, doncs alguns mitjans van afirmar que l’acció pretenia aturar les vies de l’AVE de nou sense contrastar la informació.

La primavera no ha fet més que començar i el nostre barri com la resta del país està en mobilització per la llibertat.

Articles relacionats
Actualitat

L’Elèctrica Dharma celebra els seus 50 anys de la mà de La Ciutat Invisible

Actualitat

A Sants, avancem en la lluita de classes

Actualitat

Gentrifi... què?

Actualitat

La prepotència policial posa al Casal al seu punt de mira