Editorial

Que floreixi la primavera

Aquest curs vam començar a caminar amb una tardor molt intensa: tal com anava passant la calor de l’estiu, les llibertats a Catalunya també s’esmunyien. La violència de l’estat queia sobre aquelles que, com els últims fruits de l’estiu, es resistien a deixar-se vèncer. L’hivern a estat llarg i ensopit. Del poder del poble es va passar a la política de passadissos, a la lluita pel poder i a la venta de la derrota. Però no es pot aturar el sentiment que brolla de la terra i, d’igual manera, l’anhel de llibertat no és ni d’una persona, ni d’un partit, ni d’una organització, sinó de tot el poble.

El moviment per la independència de Catalunya està demostrant que l’única manera de fer front a un enemic que compta amb el poder econòmic, mediàtic i de la força és la de generar poder popular de base. La política demostra les seves limitacions a l’estar supeditada a aquests poders, al ser fàcil d’intimidar i reprimir.

Des de la Burxa creiem fermament en l’organització local i horitzontal per generar models més justos i lliures. D’aquesta manera entenem el nostre projecte de comunicació popular. I, de la mateixa manera, creiem que és possible fer un país millor.

La repressió de l’estat és dura però serveix també per veure com aquest es treu la careta i ens mostra el seu veritable rostre feixista. La situació és complexa i complicada, però l’única manera de sortir-se’n és responent com a poble. Des de la defensa del model educatiu, les llibertats col·lectives i el dret a decidir sobre nosaltres mateixes, hem de bastir una unió que impossibiliti que la repressió sigui efectiva.

Que floreixi la primavera catalana, que no ens arrenquin la llibertat.

Comparteix!