Barri creatiu

Llibre “Teatro del Oprimido, raíces y alas”, de Bárbara Santos

Arrels i ales. Ser capaç d’arrelar, de teixir llaços profunds, així com conèixer els propis orígens representa quelcom imprescindible per a la vida. Però aquest arrelament no ens ha d’impedir volar, alçar el vol i anar fins allà on vulguem anar. La relació dialèctica que existeix entre les arrels i les ales és una de les peces claus del Teatre de l’Oprimit, un mètode creat pel brasiler Augusto Boal.

Però que és el Teatre de l’Oprimit? La definició que s’utilitza per definir-lo és «el teatre de les classes oprimides i per a les oprimides, per a desenvolupar una lluita contra les estructures opressores». El llibre «Teatro del oprimido. Raíces y Alas, una teoría de la praxis» intenta abordar de forma didàctica el mètode del Teatre de l’Oprimit. A partir d’una gran diversitat d’exemples contextualitza la teoria i posa llum sobre les qüestions ètiques, filosòfiques i polítiques relacionades amb l’aplicació del mètode.

Bárbara Santos, l’autora del llibre, va treballar dues dècades amb Augusto Boal com a coordinadora del Centre de Teatre del Oprimit i desenvolupant noves branques, com el Teatre-Legislatiu o la Estètica de l’Oprimit. És per tant una de les persones més adequades i amb més experiència per explicar-lo.

Comparteix!