Assemblea de Barri

Trobada veïnal de Sants

El pròxim dissabte 5 de maig farem una trobada veïnal a Sants amb l’objectiu d’ enfortir i potenciar el teixit associatiu del barri. De fer caliu i comunitat, i trobar-nos com a veïnes per posar en comú les nostres problemàtiques, les preocupacions, i les solucions

– T’ han pujat el preu del lloguer del teus pis o la teva botiga? No te’l renoven?
– Creus que a la feina s’ aprofiten de tu?
– Tens una pensió de misèria?
– Pateixes o veus violències masclistes a l’espai públic i t’agradaria buscar estratègies per canviar-ho?
– Vols una economia que no estigui basada en el lucre individual?
– Vols acabar amb les fronteres i acollir a refugiades?

Aquest espai es basaria en el suport mutu entre veïnes, una de les eines que veiem imprescindible en l’actual situació en la qual ens estan expulsant del nostre barri. El turisme ens usurpa el barri (els carrers i places, espais d’oci i les cases); a la vegada les veïnes han de marxar a la perifèria per no poder fer front a la pujada del preu de lloguer, acompanyat per l’empitjorament de les condicions laborals, en molts casos treballs precaris. Petits comerços de tota la vida tanquen perquè entrin els monstres econòmics. A la joventut l’estan condemnant a una situació d’incapacitat d’emancipació. L’oci bàsicament es basa en el consum. Diverses veïnes del barri es troben en situació d’«il·legals» pel simple fet d’haver hagut de migrar del seu país. Les dones sembla que estem condemnades a rebre violència pel simple fet d’haver nascut dones i les persones trans per no entrar en la normalitat establerta. I un llarg etcètera que intentem combatre en el dia a dia.A més, a més de l’ofensiva de l’estat contra les llibertats polítiques i socials

Creiem que les veïnes i els veïns hem d’estar organitzades, conèixer els recursos i eines que hem generat des de nosaltres per a nosaltres i plantar cara , conjuntament, a aquesta situació proposant alternatives i donant-nos suport com veïnes. Volem que la trobada del dia 5 sigui un punt de confluència entre totes aquelles veïnes que volen lluiten per un barri millor i transformar aquesta realitat.

Pots llegir la notícia a la seva font original .

Pots llegir la notícia a la seva font original.