Actualitat

Perplexitat i indignació per la condemna d’en Pol a un any i mig de presó i 10.000€ d’indemnització

El passat 24 d’abril es va fer pública la sentència del judici d’en Pol, veí i militant del barri de Sants pels fets del desnonament del CSO La Carboneria. La jutgessa ha donat per vàlida la versió dels Mossos d’Esquadra i ha condemnat al santsenc a un any i mig de presó i 10.000 € d’indemnització. En la sentència la jutgessa dóna per provat que l’acusat va realitzar el llançament d’ampolles de vidre, tot i que no menciona el resultat negatiu de les proves dactilars o l’absència de vidres a la fotografia de la detenció. La jutgessa reafirma la versió dels Mossos de què, durant la detenció, el santsenc va trencar el turmell a l’antidisturbis, i retreu al jove no donar explicacions de com es van produir les lesions de l’antidisturbis. La víctima, de 31 anys i membre de la BRIMO, tampoc va saber donar explicacions sobre com s’hi havia produït la lesió.

Fonts properes a l’acusat que no ha volgut fer declaracions, afirmen que la sentència ha causat “perplexitat” i “sorpresa” i sobretot molta indignació. En els pròxims dies i segon les mateixes fonts informen que es recorrerà la sentència. Durant el judici la defensa de l’acusat ja va denunciar irregularitats perquè no es van acceptar proves gràfiques dels fets i rebutjar testimonis favorables a l’acusat.

El jove estava acusat d’atemptat contra l’autoritat i resistència amb lesions pels fets que van ocórrer durant la manifestació contra el desnonament del CSO La Carboneria al barri tde Sant Antoni l’any 2014.

Comparteix!