Barri creatiu

Llibre “Descentrar la mirada para ampliar la visión”, de Florencia Brizuela i Uriel López

Reflexions al voltant dels moviments socials des d’una perspectiva feminista i antirracista

Pensar que el racisme és un problema exclusiu d’unes quantes persones que són intolerants a la diversitat ètnica i cultural és un error; ja que això tan sols és una part de la història molt més àmplia i complexa. Una on el capitalisme, el colonialisme i el patriarcat són producte d’una mateixa lògica, que s’ha encarregat de dividir el món entre centres i perifèries, generant la sensació que en aquest planeta hi ha vides que tenen més valor que altres. Molt més perillós és suposar que les persones que caminen per l’esquerra i que habiten els espais activistes estan exemptes de reproduir aquest pensament excloent i opressor.

És per això que aquest llibre us convida a revisar moltes pràctiques i discursos generats en l’interior dels moviments socials, per a qüestionar de forma radical els fonaments d’aquest sistema.

Cal fer autocrítica i revisar els mateixos privilegis que fan que reproduïm els discursos i pràctiques de la “majoria” visible blanca i que ens impedeixen ampliar la nostra visió tenint en compte la bella i crua diversitat.

Comparteix!