Actualitat

La festa dels 20 anys

7 d’abril de 2018, 12:00 del migdia. Les més valentes lluiten contra la pluja i s’acosten a Can Vies per al vermut. L’excusa? La festa d’aniversari de La Burxa. Ja fa vint anys des de la primera publicació. Vint anys, més de dues-centes edicions i moltíssimes persones involucrades i representades.

Durant el vermut, les més curioses s’acosten a l’exposició de les portades més rellevants d’aquests 20 anys mentre gaudeixen de la música dels PD’s Rebel Culture. Entre birra i vermut, llegeixen titulars com “Desconeixement i oposició a l’inici del Fòrum”, “Es suspèn el desallotjament de Can Vies” o “La Burxa celebra el número 100”.

L’olor de la fideuà vegana acull a tot un grup de persones amb gana i ganes de festa. Amics i amigues, veïns i veïnes i participants de cursos de La Lleialtat que aprofiten per descansar es troben en aquest espai. La Gallina Nauseabunda amenitza l’hora del cafè, mentre algunes fan l’estiu a la parada de la Pongo Party.

A mitja tarda DJ Lotine comença a animar l’ambient. A mesura que Can Vies s’omple, l’aigua de València es buida. Enmig de la celebració, som testimonis de retrobaments entre velles amigues, antigues companyes d’escola, ex-col·laboradores del diari i noves incorporacions i, fins i tot, entre desconegudes que, més que retrobar-se, es troben per primera vegada. Som ja més de 100 persones quan, tot just després del brindis de celebració, bufem les espelmes del pastís i us donem les gràcies per haver celebrat aquest dia amb nosaltres.

Per molts més anys, més portades i més festes com aquesta.

Per molts més anys burxant!

Comparteix!