Actualitat

Identificacions, detencions i imputacions. Repressió continuada a l’independentisme de base

D’ençà de l’1 d’octubre podem veure la mutació que esta patint la repressió, no en el fons, sinó en l’estètica. Centenars de persones estan essent investigades, denunciades i perseguides per les seves idees i la seva lluita. Lluny de les grans operacions policials que tan mala imatge ha donat a l’estat espanyol fora de les seves fronteres, la repressió es fa més burocràtica, silenciada i normalitzada. Per intentar fer-la més visible algunes de les persones represaliades estan desobeint les citacions policials i judicials per haver de forçar la seva detenció i fer visible la falta de llibertats.

A Sants són vuit les persones que estan imputades per la vaga general del 8 de Novembre, totes elles pel tall de les vies de l’AVE. Malgrat que va ser una acció multitudinària, aquestes persones van ser identificades durant aquella acció i sobre elles es posa el focus repressiu. Cinc d’aquestes imputades van desobeir la citació per anar a declarar al jutjat i van ser detingudes el dimecres 16 de maig. Totes elles investigades per un delicte de desordre públics amb agreujant de tall ferroviari, delicte que podria comportar d’1 a 5 anys de presó.

8 persones imputades pel tall de les vies de l’AVE acusades de delictes de desordres amb penes de 1 a 5 anys de presó. 5 d’elles van desobeir la citació judicial i van ser detingudes el 16 de maig

Les imputades han creat un grup de suport que s’està fent càrrec de la seva defensa i treballant conjuntament amb el col·lectiu Alerta Solidària, participant de la campanya dels CDR’s Decidim Ser, que pretén denunciar la repressió, la criminalització i fer república. En definitiva, trencar amb el discurs de la por que intenta generar aquesta repressió que s’executa des de l’estat, però també amb la criminalització dels mitjans de comunicació.

Comparteix!