Reportatges

Colònia de gats ferals a Sants

Prop de la rambla de Badal, a un solar del carrer Roger, trobem la Colònia Felina Feliç del barri de Sants-Montjuïc. Es tracta d’una colònia controlada d’aproximadament una vintena de gats ferals, gats no domèstics i assilvestrats que viuen al carrer a causa de l’abandonament o a haver viscut sempre al carrer. Són animals no socialitzats, que no podrien viure dins un habitatge, i que no busquen el contacte humà. Tots són gats i gates esterilitzats/des, mitjançant campanyes d’associacions en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona com ara Progat Catalunya. Se’n cuiden voluntàries i voluntaris, que s’ocupen de tasques com l’alimentació, la cura de l’espai i la gestió econòmica i de recursos. La colònia sobreviu gràcies a donacions individuals, anònimes o d’un euro al mes a través de teaming (https://www.teaming.net/coloniafelinafelic).

La colònia de gats d’aquest solar fa molts anys que hi és, “tants anys com ha estat el solar, uns deu o més” diuen els veïns. De fet, els gats vivien entre aquest solar, els carrers, i el solar d’una fàbrica abandonada que van tirar a terra el novembre de l’any passat. Arran de les obres del nou CAP, es va haver de desplaçar tota la colònia a un lateral del solar. Moure els gats és una tasca difícil, ja que els animals sobreviuen i s’adapten per instint, però gràcies a la col·laboració amb l’estudi d’arquitectura que es va fer càrrec de l’obra del CAP (MED Architects) es va trobar una solució alternativa. El pla d’obra va incloure una partida per l’adequació de la colònia al mateix solar, l’espai contigu al CAP. Així, les gates i els gats han pogut gaudir de refugi i mitjans d’accés per entrar i sortir de la colònia, assegurant la seva continuïtat.

Actualment, la colònia es troba en situació d’ìncertesa, ja que hi ha planificada la construcció d’un poliesportiu i una escola bressol a la zona on està actualment ubicada.  Des de serveis tècnics de l’Ajuntament s’estan estudiant, juntament amb les voluntàries i voluntaris de la colònia, i els responsables de Progat, possibles espais per a la seva reubicació.

​Podeu seguir a la colònia a través de les seves xarxes socials:

https://www.facebook.com/coloniafelinafelic/

https://www.instagram.com/coloniafelinafelic/

https://twitter.com/colfelinafelic

 

Articles relacionats
Reportatges

Què és l’Economia Social i Solidària?

Reportatges

Mentre arriba el clarobscur - Reflexions entorn a la jornada del 9 d'octubre a València

Reportatges

El nou nacional-populisme actor principal de la política a Europa

Reportatges

El barri es bolca en la commemoració de l'1 d'octubre