Vides de barri

Entrevista a l’Àngel Moreno Garcia

Igual que el seu pare (a qui coneixien al barri com el Juanito del Sidol), l’Àngel va néixer a La Bordeta. D’això ja en fa uns 50 anys. Quan ell en tenia 5, es van traslladar no massa lluny: al carrer Olzinelles, molt a prop de la plaça de Sants. L’Àngel ha estat sempre molt lligat al barri i la vida que s’hi respira, exceptuant la feina i alguna etapa dels estudis. El fet que la seva família tingués una parada de fruita i verdura al mercat de Sants durant més de 20 anys va contribuir, també, al sentiment de pertinença i estima que sent cap al veïnat. Encara recorda com gestionaven la botiga, els clients que arribaven de totes parts de Barcelona cercant qualitat i a la seva mare oferint la fruita o verdura que els sobrava a veïnes que la necessitaven i la podien aprofitar.

L’Àngel és educador social i treballa com a tal en una fundació de la Zona Franca. Abans havia treballat en entitats relacionades amb les persones sense llar i la problemàtica associada. Actualment col·labora a Can Batlló en la comissió de bar i, puntualment, en altres. També ha ajudat a difondre les activitats d’ensenyament de llengua per a estrangers de La Troca al barri on treballa. La seva relació amb les entitats i col·lectius del barri de Sants, però, li ve de fa temps. Dels 16 als 27 anys era membre dels diables de sants, i també va estar lligat al grup de joves la Mandràgora. També va estar vinculat a Can Vies, sobretot als inicis, i també a la Hamsa.

Li agrada molt el sentiment cooperativista i està molt satisfet amb les accions i projectes que estan apareixent al barri. Considera que són la millor opció que té la classe obrera per poder arribar a tenir una bona qualitat de vida, incloent-hi alimentació, treball i habitatge. Ho troba molt interessant i està convençut que se n’hauria de fer molta més difusió entre les noves generacions. Així, s’adonarien que hi ha una manera de viure millor i, coneixent totes les alternatives, podrien prendre les seves pròpies decisions. Més enllà de deixar-se portar pel que coneixen, el model de vida que veuen a casa, és molt positiu saber què més existeix i triar segons els seus valors o possibilitats.

Comparteix!