Barri creatiu

Sally Heathcote. Sufragista., de K. Charlesworth, Bryan Talbot i Mary M. Talbot

Ens estrenem recomanant un llibre que compleix tots els requisits per a ser inexplicable: Sally Heathcote, sufagista, editat per primer cop el 2015 per La Cúpula ediciones i que aquest 2018 ha arribat a la seva 7ª edició. Es tracta d’una novel·la gràfica de Mary M. Talbot, Kate Charlesworth i Bryan Talbot en què es narra la història de Sally Heathcote, una noia del nord d’Anglaterra, a principis del s. XX. Sally ha passat la infantesa en hospicis i la primera joventut treballant com a minyona i costurera. En aquestes feines, entra en contacte amb dones de diverses classes socials i comença a interessar-se pel moviment sufragista. La novel·la comença amb una Sally anciana, el 1969, a una residència per a gent gran, i acaba de la mateixa manera (no desvetllem cap secret important, no patiu!). Entre mig, s’explica la seva vida i la de milers de dones i alguns homes que van lluitar per aconseguir quelcom que consideraven just: el dret a vot de la meitat de la població, és a dir, les dones. Vivim, a través de la Sally, reunions, tensions internes, amor, mort i presó, vagues de fam… una lluita llarga i molt dura que finalment va tenir èxit poc a poc i pas a pas. La Sally no va existir, és un personatge que és moltes dones reals alhora. I això ho demostra la magnífica documentació que és palesa a la novel·la, i que podeu comprovar i gaudir llegint les notes, cronologia i bibliografia annexa al final.

Sally Heathcote. Sufragista (Charlesworth/  Bryan Talbot/  Mary M. Talbot), Ed. La Cúpula

Comparteix!