Barri creatiu

La residència de l’espectacle

Les actrius i els actors respiren a fons abans d’entrar en escena, es fa la llum, s’obre el teló i comença l’espectacle. Tot el que segueix a partir d’aquest moment estarà a la vista del públic. Arribar a aquest punt no ha estat fàcil, la creació d’un espectacle requereix mesos de treball, des de l’instant que les idees es comencen a convertir en moviments i paraules fins al moment en què aquestes accions se sistematitzen a base d’hores i hores d’assaig.

La creació d’un espectacle requereix que la companyia que el munta tingui espais disponibles per preparar-lo i això sovint no és fàcil. Per això des de la Lleialtat s’està impulsant un programa de residències artístiques que té un doble objectiu: d’una banda es faciliten espais a creadores i creadors per tal que aquests puguin donar forma a les seves idees; d’altra banda, les companyies brinden a l’espai mostres dels espectacles que estan desenvolupant alimentant la programació de la Lleialtat. D’aquesta manera s’impulsa, a la vegada, un espai de creació artística i un espai d’agitació cultural on veïnes i veïns poden tenir accés a espectacles de qualitat sense sortir del barri.

Fins al moment han estat en residències companyies com Atzur, qui estan preparant PLA-DUR, un espectacle que barreja arts escèniques i visuals; Casa de la Impro amb un muntatge que crea impros teatrals amb fotografies familiars com a element de creació; i Kerol, un artista de circ amb recorregut internacional que està preparant el seu nou espectacle, La CaLaCa.

Comparteix!