Opinió

Sants es mobilitza contra la repressió del moviment feminista

El proper 20 d’octubre es presenta al barri la campanya #8MJotambétallo davant les multes rebudes per exercir el dret a vaga el passat 8 de març

El 8 de març de 2018 la vaga general, social, de consum i de cures convocada pel moviment feminista a escala internacional va convertir-se en una jornada històrica: 170 estats d’arreu del món van adherir-se a la convocatòria; 70 van organitzar mobilitzacions massives i a l’estat espanyol més de 6 milions de persones van secundar la vaga als seus llocs de treball assalariat, en una vaga laboral organitzada des de baix, pel moviment feminista de base, a la que van adherir-se diversos sindicats d’àmbit estatal i català. La vaga feminista cridava a aturar-ho tot, i així ho vam fer: el 8 de març de matinada milers de dones, lesbianes i trans feministes vam tallar les principals vies d’accés a diverses ciutats catalanes, entre elles Barcelona; vam fer piquets per tancar els comerços; vam aturar les universitats, els instituts i les escoles; vam deixar les criatures a cura dels homes que organitzaven els espais de cura; vam deixar de consumir; vam omplir els carrers i vam protagonitzar les mobilitzacions feministes més massives que s’han vist mai a les ciutats d’arreu del territori, on vam fer-nos visibles en tota la nostra diversitat: dones autòctones, migrades i racialitzades, aturades, estudiants, periodistes, treballadores i cuidadores domèstiques, treballadores sexuals…

Aquest estiu el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a diverses companyes de comitès de vaga de Barcelona que les acusa de sancions administratives per organitzar les concentracions feministes i tallar el trànsit i vol multar-les amb 300 euros. Una companya del Comitè de Vaga de Sants està acusada d’organitzar la concentració en la qual centenars de feministes vam aturar la Gran Via a primera hora del matí, i de tallar el trànsit rodat. També volen multar quatre companyes del Comitè de Vaga de Poble Sec i han multat a altres companyes del País Valencià, a més d’imputar a companyes de Sant Cugat per tallar les vies dels Ferrocarrils Catalans durant dues hores.

La força i la potència del moviment feminista espanta el poder, per això volen sancionar-nos, multar-nos, reprimir-nos i criminalitzar-nos. Però si toquen a una, ens toquen a totes. Les mobilitzacions, els talls de trànsit, els piquets, les accions feministes… no tenen dirigents, som un moviment horitzontal, assembleari i que funciona per consens. Vam convocar una vaga, vam aixecar-la des de baix, i teníem, tenim tot el dret a aturar el trànsit, la producció, el consum i tots els treballs, precisament en això consisteix una vaga. Perquè malauradament ens sobren els motius per sortir el carrer a lluitar per una societat lliure d’opressions, d’explotació i violències masclistes. Per rebel·lar-nos contra l’aliança entre el patriarcat i el capitalisme que ens vol dòcils, submises i callades. El 8 de març vam sortir al carrer a cridar contra el neoliberalisme salvatge i per exigir ​plena igualtat de drets i condicions de vida.

NO pagarem per exercir els nostres drets. Perquè ens volem lliures, vives, combatives i rebels, i per això cridem a la #desobediència feminista!

El 20 d’octubre a les 12 h, us convidem a un vermut feminista a la Plaça Bonet i Muixí (coneguda popularment com a Plaça Màlaga), on presentarem públicament la campanya de denúncia i desobediència davant les multes. Farem una assemblea per decidir properes accions i ens farem fotos amb el lema #8MJotambétallo. Perquè nosaltres també vam tallar la Gran Via, la Meridiana, les Rondes, la C-17 i les vies dels Ferrocarrils Catalans. Perquè vam aturar-nos per canviar-ho tot i perquè volem tallar amb el patriarcat, el racisme, el capitalisme i totes les formes de dominació.

Us esperem el 20 d’octubre a la Màlaga! Porta les teves tisores, cisalles, falçs i altres eines i fem-nos una foto juntes. Tallem amb les multes i la criminalització del moviment feminista!

Articles relacionats
Opinió

Plantem cara a la violència masclista, denunciem el sistema capitalista i patriarcal

Opinió

Tres promocions d’HPO a l'àmbit de Can Batlló esperen llum verda de l'Ajuntament des de fa més de dos anys

Opinió

Sobre la irrupció de Clam Educatiu

Opinió

L’institut-escola a Can Batlló no pot esperar més