Barri creatiu

Exposició “L’Àlbum familiar del barri. Un àlbum col.lectiu de Sants i les seves gents”

Qui no té un àlbum familiar a casa? Àlbums plens de fotos que ens recorden algun moment del passat, algun lloc al qual voldríem tornar, alguna persona que potser ja no hi és; imatges que hem volgut retenir, que hem heretat de pares i avis i que formen part de les nostres vides.

Rescatar aquestes fotografies i les històries que amaguen, recuperar aquests records que sovint han quedat fossilitzats dins de capses de sabates, aquest és el repte que s’ha plantejat la Lleialtat Santsenca, construir entre totes i tots. L’Àlbum familiar del barri. Un àlbum que parli de les petites i les grans coses; fet dels records íntims; que estableixi nous vincles i connexions que sovint passen per alt.

És per això que a partir de la tardor, a la Lleialtat, arrenca aquest projecte participatiu per recollir fotos familiars entre els santsencs i santsenques. Imatges que hauran de ser en paper i anteriors a l’any 1988. L’Àlbum familiar del barri és una iniciativa impulsada per la Lleialtat Santsenca i dirigida per l’arxivera fotogràfica, i veïna de Sants, Susanna Muriel, qui ja va treballar en el projecte d’El Daguerre de Sants.

Tothom qui vulgui participar en el projecte ho podrà fer concertant una cita prèvia a la Lleialtat o enviant un correu a albumfamiliarlleialtat.cat. Les fotos s’escanejaran i retornaran al moment. També s’enregistraran els testimonis de les persones donants. El material aportat servirà per realitzar una exposició a la Lleialtat i, en el futur, permetrà crear una web de consulta pública accessible a tothom.

Comparteix!