Vides de barri

Parlem amb Llorenç Gasset

El Llorenç és veí del barri de Sants des de fa 16 anys. Sempre s’hi ha sentit veí però, ja que va néixer a La Torrassa, molt a prop del carrer Riera Blanca. Després d’anys vivint a altres barris de la ciutat, fins i tot a ciutats veïnes, finalment l’any 2002 es va traslladar oficialment a Sants, al carrer Carreras i Candi. Per a ell, comenta, va ser com tornar on vivia quan era petit.

Des del primer moment va constatar que Sants és un barri molt actiu, molt viu i molt interessant quant al teixit associatiu. S’hi podien fer moltes coses, i de mica en mica es va anar introduint a les activitats del veïnat. L’any següent de mudar-se, per exemple, es va implicar al Centre Social de Sants, on hi ha acabat treballant. Va ser arran del soterrament de les vies del tren; es va crear una plataforma de la qual en formava part. Actualment és el recepcionista del torn de tarda i s’encarrega de tasques relacionades amb l’administració. El que més li agrada, però, és tota la relació amb la gent i les entitats del barri que la seva feina implica. Des de fa dos anys, a més, també treballa en una gestoria del carrer Guadiana. Com ell mateix diu, té “molta sort de treballar a dos llocs molt de barri, on tinc molt contacte amb els veïns i veïnes”. Un temps més tard va entrar en contacte amb Sants 3 Ràdio. Fa “una pila d’anys” que hi té dos programes: Jazz Expresso, un programa per a amants (experts i no experts) del jazz de totes les èpoques, i Ronda de nit. Aquest últim, a diferència del primer que conté entrevistes i intervencions diverses, és purament musical.

Com a anècdota, cal explicar un altre dels aspectes clau que fan que el Llorenç sigui una cara coneguda al barri. Ha participat diverses vegades com a concursant al programa “Saber i ganar” de La 2, que fa més de 20 anys que està en emissió. Ell sempre n’havia estat un espectador molt fan fins que, després d’enviar unes quantes cartes sense esperança, el van contactar per a anar a gravar els programes. Hi ha aparegut diverses vegades en aquest últim any. La primera es va mantenir durant 10 programes, i tot seguit va participar en edicions de cap de setmana. L’última etapa, en uns 15 programes setmanals. Comptant totes les variants, ha aparegut en un total de 32 programes.

El Llorenç ara mateix no col·labora amb cap entitat, però sí que té molta relació amb la biblioteca de Can Batlló, on participa regularment dels clubs de lectura. Considera que el projecte de Can Batlló és molt bonic i li agradaria participar més sovint i més activament, però no té prou temps per tot. També, en un futur no molt llunyà, té pensat emprendre un grup de conversa de francès (i potser també un d’alemany) a La Lleialtat. Tanmateix, ara mateix no pot dedicar tant temps al teixit associatiu ja que, els seus dies, com els de totes, només tenen 24 hores.

Comparteix!