Actualitat

El rector de la parròquia de Sant Medir és traslladat malgrat el desacord de la comunitat

Quan un mossèn arriba als 75 anys, el seu deure és comunicar la possibilitat de jubilar-se a l’Arquebisbat, conjuntament amb la seva voluntat de continuar, o no, exercint la seva funció. Així ho ha anat fent Mn. Enric Subirà, rector de la parròquia de Sant Medir, des d’ara fa tres anys i després de 38 servint a la comunitat; manifestant, amb el suport de la comunitat, la seva  voluntat de seguir treballant a St. Medir.

El passat mes de juliol les altes esferes de l’església van decidir acceptar la seva jubilació però deixant-lo adscrit, per prestar serveis, a les Comunitats de Cornellà i alhora que se li permet col·laborar puntualment amb La Casa Gran de La Bordeta (la parròquia).

Les veïnes i membres de la comunitat parroquial, creients i no creients, van manifestar el seu desacord mitjançant una recollida de 1.300 firmes i una carta a l’Arquebisbe, on deixen constància de la seva indignació per la poca transparència en la presa de decisions. “No entenem que una vegada admesa la seva jubilació […] sigui adscrit per prestar servei a tres parròquies de Cornellà”. Comenten que, si l’Arquebisbat considerava que no podia seguir com a rector, se’l podria haver mantingut adscrit a St. Medir. Els membres de la parròquia qüestionen enormement la manera com s’han efectuat els canvis.

Altres mitjans de comunicació han publicat informació exagerada sobre les causes del trasllat del mossèn Enric Subirà, exaltant la radicalitat de certes homilies. Si bé és cert que la parròquia ha acollit conferències de certa controvèrsia, algunes a contracorrent de l’església jeràrquica, i que l’espiritualitat de la comunitat sempre ha estat lligada amb la realitat de la nostra societat, no hi ha evidències que la causa de la decisió de l’arquebisbe hagi estat aquesta, però la comunitat de St. Medir i gran part de la barriada ho rep com un càstig.

La comunitat, més heterogènia que altres i que engloba a persones creients, no creients, de diferent orientació política i religiosa, es troba “orfe” i demana explicacions a l’arquebisbat. El 28 de setembre, els seus representants es van reunir amb el cardenal arquebisbe, en general poc coneixedor de la realitat de St. Medir. Aquest, al·legant un viatge a Roma ineludible, va deixar la situació en espera. A principis del mes de novembre hi ha programat un consell pastoral de la comunitat amb l’objectiu de saber exactament la realitat actual de la parròquia, buscar alternatives i proposar un pla d’acció per a resoldre aquesta situació com més aviat millor.

Articles relacionats
Actualitat

L’Elèctrica Dharma celebra els seus 50 anys de la mà de La Ciutat Invisible

Actualitat

A Sants, avancem en la lluita de classes

Actualitat

Gentrifi... què?

Actualitat

La prepotència policial posa al Casal al seu punt de mira