Barri creatiu

Transport Veïnal

Viure en una ciutat implica, quasi forçosament, moviment. El desenvolupament urbanístic i social de les ciutats condiciona, però, la forma d’habitar-les i per tant, també, com ens movem. No és el mateix viure en una ciutat dormitori que en una ciutat en la qual tinguem els nostres llocs de treball i les nostres necessitats a prop. No obstant, a la vegada també es dóna l’efecte contrari. La manera en què ens desplacem pot canviar la mateixa ciutat. Només cal pensar en com els carrers de Barcelona es trobaven col·lapsats pels vehicles privats només uns anys enrere, o en com la proliferació dels cotxes ha contribuït en l’empitjorament de la qualitat de l’aire.

Canviar la mobilitat és canviar la ciutat. Amb aquesta premissa s’està impulsant Transport Veïnal, un projecte d’intercooperació de les cooperatives Som Mobilitat, Biciclot i l’Economat Social, des de la branca de consum responsable de la Lleialtat Santsenca. El projecte vol promoure la mobilitat elèctrica i, a la vegada, facilitar que entitats i col·lectius puguin mancomunar recursos seguint una lògica veïnal.

Aviat, Transport Veïnal posarà en funcionament una primera bicicleta amb remolc al servei del veïnat. Pagant una petita quota que vindrà definida per l’ús estable o puntual de la bicicleta, i que permetrà donar continuïtat al projecte, veïnes i veïns podran fer-la servir. Els usuaris, prèviament formats en la conducció de bicicletes elèctriques, podran organitzar-ne els usos gràcies a una aplicació. Si aquesta primera prova funciona, en el futur Transport Veïnal podria engegar nous vehicles al barri.

Comparteix!