Col·lectius en lluita

El jutjat sol·licita al Pol el pagament de 7249,56 € per evitar l’ingrés a presó immediat

Arribes al jutjat a buscar la condemna per una cosa que no has fet. Un funcionari et dóna un paper que indica que si en 5 dies no pagues 7.000 € entres a presó. Et fan firmar un paper i et diuen que marxis. No et pregunten si tens diners, si treballes o quins mitjans tens per afrontar la multa. Tampoc si tens persones a càrrec teu. Justícia? Xantatge i amenaces. Després se sorprenen del perquè estem contra l’estat.

Aquesta és la situació en què es troba el nostre company Pol que va ser condemnat a un any i mig de presó i pagar una indemnització de 10.500 € a un mosso d’esquadra per suposadament agredir-lo. El nostre company, de complexitat prima i que amb prou feines arriba al metro setanta, hauria lesionat a un antidisturbis de la BRIMO mentre aquests carregaven. En la sentència la jutgessa no recollia les contradiccions dels mossos, el rebuig dels testimonis i proves de la defensa, passant per alt que la defensa va demanar la proves dactilar a les ampolles i va sortir negativa. A més va acusar Pol de no explicar la lesió del mosso, quan el mateix “lesionat” no va saber explicar-la. Tot això sense visionar les proves fotogràfiques, tal com s’havia sol·licitat, i que demostraven la versió de Pol. L’Audiència Provincial, posteriorment va donar per vàlida la sentència de la jutgessa al·legant que la decisió estava correctament presa.

Ara a l’espera d’un altre recurs a principis de Novembre ens vam trobar en el fet que li donaven un termini de 5 dies per ingressar una quantitat de la qual no disposa o hauria d’entrar a la presó. Per sort hem pogut esquivar aquest entrebanc i seguim en la cerca de recursos econòmics. S’ha obert un compte corrent com a caixa de resistència on totes les solidàries poden fer aportacions. Per aquelles interessades la trobaran a les xarxes socials del nostre col·lectiu. La nostra lluita contra l’estat seguirà ferma malgrat la repressió que patim.

Comparteix!