Actualitat

Es manté la lluita pel bus 91 per assegurar que es compleixi el compromís de l’ajuntament

Al maig del 2017 una assemblea veïnal reunida a Can Batlló aprovava la modificació de la línia 91 d’autobusos de TMB. Aquesta és la primera línia de bus de barri de tot Barcelona, compta amb una història llarguíssima i fins i tot té el plaer de tenir un malnom, la “monyos”. Les línies de barri són una de les peces oblidades de la nova xarxa ortogonal de bus que està implantant TMB des del 2012. La lluita per mantenir aquesta històrica línia dura ja uns anys. A l’assemblea abans esmentada es va aprovar per unanimitat la proposta que va llençar el districte després de reunir-se amb les veïnes que exigien que es mantingués. Recordem que la proposta es percebia com una millora doncs s’allargava la línia fins a la Riera Blanca i s’assegurava el pas cada vint minuts.

Passats ja més d’un any aquestes condicions no s’han complert. Una de les principals queixes és la reducció de busos que ha fet que interval de pas fos de quaranta minuts. Les veïnes de la Bordeta es tornaven a reunir en assemblea a l’auditori de Can Batlló el passat 5 de Novembre per veure com es podia plantejar la lluita per assegurar que la línia 91 sigui tal com es va acordar. Justament aquell dia des de TMB es va afegir un nou comboi de 9 a 19 h que reduïa el temps d’espera a la meitat, vint-i-dos minuts d’espera. Sembla que la mobilització veïnal dóna resultats. Tot i això es van acordar diferents mesures per mantenir la pressió cap a l’ajuntament i assegurar el recorregut i un temps de pas de vint minuts. Acudiran a tots els espais de participació ciutadana del districte per continuar reivindicant i encarregar a l’equip de govern la solució definitiva de les mancances del bus 91. Es donarà temps a l’equip de govern del Districte fins passat les festes de Nadal i Reis perquè les mancances del bus 91 siguin solucionades. Si l’equip de govern del Districte de Sants Montjuïc no pot solucionar aquest problema, convidaran a l’alcaldessa a una assemblea veïnal, prevista per abans de Setmana Santa del 2019, perquè expliqui directament al veïnat de la Bordeta el perquè no acaba de funcionar el bus 91.

El Centre Social de Sants i la Comissió de Veïns i Veïnes de la Bordeta van explicar què s’havia fet des de la llunyana assemblea veïnal del 15 de maig de 2017. Les persones assistents van valorar i felicitar la feina realitzada i també es van mostrar disgustats per tot el retard que acumula posar a punt el bon funcionament del bus 91 i que, sobretot, afecta les persones més grans i vulnerables del nostre barri.

Comparteix!