Sants-Montjuïc per la Independència

Interpel·lem el Parlament Europeu

El Parlament Europeu va impedir, dimecres passat, que els eurodiputats electes Carles Puigdemont i Toni Comín adquirissin les seves actes de diputat. L’endemà dijous la cambra europea va suspendre la tramitació de totes les actes dels diputats electes de l’estat espanyol -a petició del PSOE, el PP i Ciutadans- fins que la cambra no rebi de la Junta Electoral Central espanyola la llista definitiva d’electes.

En cedir a les pressions dels partits espanyols i impedir que Carles Puigdemont i Toni Comín obtinguin l’acta de diputat, el Parlament Europeu ha creat una situació d’una gravetat inapel·lable:

  • Es viola el dret de dos diputats electes a exercir les seves funcions en condicions d’igualtat.
  • Es viola el dret d’1.025.411 persones a ésser representades per les persones que han escollit.
  • Es viola el principi fundacional de la Unió Europea de defensa dels valors democràtics
  • Les eleccions europees es converteixen en un frau

Interpel·lem el Parlament Europeu Ens queda el dubte de què passarà quan Oriol Junqueras intenti aconseguir la seva acta en la condició de pres polític. Davant d’aquesta injustícia no podem fer sinó interpel·lar el Parlament Europeu perquè expliqui com garantirà els drets dels electes i dels electors. I ho podem fer formulant una pregunta mitjançant un formulari que el Parlament Europeu posa a l’abast de tots els ciutadans de la Unió. Aquest n’és l’enllaç:

https://www.europarl.europa.eu/atyourservice/es/askEP.html

La interpel·lació es pot escriure en llengua espanyola. A més a més, si és en forma de pregunta -més que no pas una queixa- serà més fàcil que rebi resposta.

Us fem una proposta de text, a mode de suggeriment, en castellà, per si el voleu utilitzar:

Ante la grave violación de los derechos fundamentales de los diputados elegidos y de los ciudadanos europeos que les han votado, quería preguntar cómo piensa, el Parlamento Europeo, garantizar que estos derechos serán respetados sin que la interferencia de ningún cargo ni ningún partido político ponga en crisis el principio democrático“.

Des de Sants-Montjuïc per la Independència us animem a omplir la bústia del Parlament Europeu de preguntes sobre com pensen garantir que es respecten els drets de tothom. Si les institucions europees es fan l’orni davant del retrocés democràtic del règim espanyol, els obligarem a respondre!

Pots llegir la notícia a la seva font original .
Comparteix!