Assemblea de Barri

A les veïnes de Sants

A les veïnes de Sants:

Els dies de confinament sembla que arriben a la seva fi i ja podem fer balanç de què hem viscut les darreres setmanes.
En primer lloc, és de justícia que ens felicitem de forma col·lectiva per la solidaritat veïnal que hem demostrat. Aquesta resposta que ens ha permès fer un primer pas en la superació de la crisi sanitària.
Hem estat les veïnes les que hem posat tot el nostre esforç, tant les que ens hem quedat a casa com les que hem anat a treballar. Des de les sanitàries, netejadores, treballadores de les cures, etc. aquelles a qui el capitalisme menysté amb sous i contractes de misèria, i ara la societat s’adona que són imprescindibles. Sense treballadores no hi ha futur.
La crisi de la COVID-19 també ha posat sobre la taula la necessitat de les xarxes veïnals de suport mutu. El suport entre nosaltres és capaç de superar no només les limitacions que hem patit en el confinament, també ens donarà força per enfrontar les futures situacions difícils que vindran. La solidaritat entre iguals ajuda a superar allò que la desigualtat de classe estableix i allò que l’individualisme capitalista aïlla.
Som conscients que s’apropa una crisi que serà forta, i que els poders econòmics s’entestaran a fer-nos-la pagar a les de sempre. Per això, és important no només mantenir els grups de suport mutu que hem creat, sinó reforçar-los. No només per resistir les envestides que tractaran d’empobrir-nos, sinó per construir un barri més just i lliure, on a ningú se li privin els seus drets més fonamentals, i tothom tingui pa, sostre, feina i papers. Les xarxes i grups de suport veïnals han de ser la llavor des d’on construir el barri que volem. L’eina per transformar un entramat de carrers en una comunitat, un barri.

Una abraçada molt forta!

Assemblea de Barri de Sants

Pots llegir la notícia a la seva font original .