Actualitat

L’Espai Feminista de Sants es suma a les mobilitzacions d’aquest 25N

Dissabte 27 de novembre organitzen unes jornades d’autodefensa al barri després de convocar diverses mobilitzacions durant tota la setmana

Agafant el lema de la coordinadora de Feministes Anticapitalistes dels Països Catalans, ‘Autodefensa feminista contra la violència masclista’, l’Espai Feminista de Sants ha organitzat tota una sèrie d’activitats al voltant d’aquest 25 de novembre per denunciar la violència masclista.

Sota el concepte, conta la violència masclista, ofensiva feminista i després d’estar un mes organitzant assemblees obertes, l’Espai Feminista de Sants va convocar a una primera activitat el passat divendres 19 de novembre. La idea d’aquesta primera trobada era definir i visibilitzar entre les veïnes les diferents cares de la violència masclista. Dues rotllanes de cadires al calaix van compartir aquest espai per parlar de la violència física i sexual, la violència psicològica, la violència institucional, sobre el dret al propi cos i la violència estètica, ginecològica o obstètrica, la violència laboral i també sobre feminització de la pobresa. Una de les rotllanes era de persones adultes. La segona rotllana que es va formar de manera improvisada constada de nenes de 4 a 10 anys que van voler participar de l’activitat i van xerrar sobre com les travessava la violència ja de ben petites.


Després d’aquesta primera jornada, s’ha convocat una columna dimecres 24 de novembre per anar a la manifestació no mixta convocada al final de la Rambla, just on està l’estàtua de Colón. Aprofitant la gira de les companyes zapatistes, el lema de la manifestació triat ha estat ‘Contra l’hidra colonial i patriarcal’. La columna de Sants sortirà a les 17.30 hores de plaça de Sants.

Només un dia després, el 25 de novembre es celebra la manifestació convocada per Novembre Feminista, l’espai de Ca la Dona que treballa per eradicar les violències masclistes. Aquesta surt de passeig de Gràcia amb avinguda Diagonal a les 18:30h sota el lema ‘Fúria feminista contra les violències masclistes’ i les companyes de l’Espai Feminista convoquen una hora abans a plaça de Sants també per anar-hi plegades.

Per últim, i potser la trobada de la qual les organitzadores de les activitats al voltant del 25N més orgulloses estan és la jornada d’autodefensa que es celebrarà a la plaça Joan Corrades aquest dissabte 27 de novembre. Començarà a les 12.00 hores amb la presentació del llibret d’autodefensa al lloc de treball redactat pel Grup Laboral de Sants. A les 12:30 h es presentarà la Xarxa de Suport per a dones i identitats dissidents. Seguidament es podrà compartir un dinar popular. En acabar, i com a sobretaula, es presentarà la campanya del Bloc de la Bordeta. Per finalitzar la jornada, hi haurà un taller d’autodefensa física. Totes les activitats que es realitzen són no mixtes.

Des de l’Espai Feminista de Sants es vol convidar a totes les veïnes a participar de totes les activitats i ho fan sota la idea que en contra de totes les violències masclistes, aquest 25N cal passar a l’ofensiva. Fa alguns dies escrivien a les seves xarxes socials:

«Ens insulten, ens agredeixen, ens violen, ens assassinen. Són constants les notícies de noves agressions. Com un degoteig permanent que ens dóna un missatge clar: les violències masclistes van en augment, la guerra no s’atura. I en aquest embat constant, les institucions en són una part imprescindible.

Lluny de servir de dic de contenció ens condemnen a conviure amb els nostres agressors, no ens creuen quan posem denúncies, dicten ordres d’allunyament que massa sovint s’incompleixen i acaben en assassinats. I seguiríem, i seguiríem, i seguiríem.

Mobilitzem-nos, organitzem-nos, practiquem l’autodefensa feminista. En contra de totes les violències masclistes, aquest 25N passem a l’ofensiva».

Comparteix!