Actualitat

A Sants llegir en català te premi

Els propers dies si us apropeu a alguna de les llibreries del barri, pot ser que quan compreu un llibre en llengua catalana sortiu amb un premi de 100€ sota el braç. I és que des de fa algunes setmanes entitats del barri que promouen l’ús de la llengua catalana s’han coordinat per a promoure’n la compra ara que s’apropa Nadal. Segurament una de les èpoques de major compra de llibres conjuntament amb l’estiu i la diada de Sant Jordi.


La iniciativa va a rebuf de la campanya que fa mesos que s’impulsa sota l’etiqueta #EnCatalà que als carrers i a les xarxes socials promou que la llengua catalana es faci visible en el màxim nombre de racons del país. Ara més que mai, el català és al centre del debat polític arran de la imposició de classes en castellà a les escoles del país. Així entitats del barri com Endavant, la CAL, Arran, l’ANC, Castellers de Sants, el Casal Jaume Compte, o la CUP han fet un pot comú que a hores d’ara ja supera els 300€ per tal de premiar les compres en llengua catalana des d’ara mateix i fins al 10 de gener.


Cada persona que compri un llibre en català, rebrà un punt de llibre numerat, i a partir del dia 10 es faran els sortejos dels vals de compra d’entre 50 i 100 € per a gastar a les mateixes llibreries que han volgut participar en la iniciativa popular. Una iniciativa que es durà a terme de manera local, però que tindrà la seva rèplica en altres barris de la ciutat i altres comarques dels Països Catalans. Al nostre barri les llibreries que han apostat per la campanya són, La inexplicable del carrer Galileu, la Ciutat Invisible del carrer Riera d’Escuder, la Barra llibres del carrer Riego, la Montseny del carrer Guadiana i la Mamut del carrer Tinent Flomesta.


La campanya comptarà amb una web de referència on podreu entrar mitjançant el codi QR que hi ha als punts de llibre o als cartells de les llibreries on podeu consultar el manifest que promou la campanya i que ja han signat més de seixanta entitats del país. Els números premiats a cada sorteig es publicaran a les xarxes socials de les entitats participants a partir del dia 10 de gener.


Els mil punts de llibre numerats es repartiran entre les llibreries fins a esgotar-ne les existències, per tant, si voleu aconseguir-ne algun, no espereu a darrera hora per a fer la vostra adquisició si voleu sortir amb un llibre i 100 € sota el braç aquest Nadal.

Cartell de la campanya a La Inexplicable
Articles relacionats
Actualitat

10 anys segant arran

ActualitatCulturaEntrevistes

"L’objectiu de la temporada era tornar a fer castells"

Actualitat

XACO, una estructura Comunal per accedir al mercat de treball

Actualitat

50 anys de lluita veïnal