Actualitat

La comunitat educativa de l’ARTS reclama la reforma de la Plaça Joan Corrades

El passat divendres 11 de febrer, la comunitat educativa  de l’Institut-Escola ARTS (el centre i l’AFA) va registrar un escrit adreçat al Regidor del Districte, Marc Serra, on demanaven que es prioritzi la reforma integral de la Plaça Joan Corrades en els plans de despesa municipal pel 2022, que s’estan discutint aquest dies.

A la Plaça Joan Corrades hi ha l’Institut Joan Coromines, ara en reformes. Aquest centre, en fusionar-se amb l’Escola Miquel Bleach, va donar lloc l’any 2019 a l’IE ARTS. A partir del curs vinent, el centre acollirà els grups de secundària del nou projecte educatiu i el curs 23-24 a totes les etapes educatives (de p3 a 4t d’ESO), que aquests anys han estat repartides entre els edificis de l’escola Miquel Bleach i l’antiga escola deSant Vicenç de Paül, al carrer Leiva amb Àliga.

La comunitat educativa de l’IE ARTS defensa que l’actual procés de reforma i transformació del Joan Coromines, ubicat a la plaça, és una oportunitat que no es pot desaprofitar en el procés de regeneració i dinamització que la plaça necessita i que, alhora, una reforma de l’espai consolidaria. Fonts de la comunitat educativa destaquen que «un entorn urbà renovat i adequat a l’ús d’infants de P3 fins a 4t de la ESO, és imprescindible per culminar amb més èxit i millors condicions, la idea regeneradora que impulsa el projecte de l’ARTS, que millorarà aquesta part del barri de manera molt positiva».

Cal destacar que l’acció reivindicativa reprèn la proposta que es va presentar en els pressupostos participatius de l’Ajuntament i que va rebre molts suports, encara que no suficients per ser escollida. L’escrit presentat al Districte insta al regidor a fer realitat el compromís que va prendre en tancar-se les votacions de l’esmentat procés participatiu, i que consistia en finançar l’elaboració d’un projecte participatiu de reforma de la Plaça en aquest mandat. I des de la comunitat educativa afirmen que esperen rebre una resposta aviat.

La reforma de la plaça és una reivindicació antiga de les entitats que l’envolten, com es va demostrar en els pressupostos participatius. I la carta presentada per l’ARTS ja ha començat a rebre el recolzament del teixit social: la primera entitat en adherir-se a la reivindicació ha estat La Diversa Cooperativa i esperen rebre’n més.

Comparteix!