Opinió

L’institut-escola a Can Batlló no pot esperar més

Tard, anem molt tard. L’institut-escola a Can Batlló, amb dues línies, ha de ser una realitat el curs 2024-2025, però a jutjar per la inactivitat i bloqueig, cada dia que passa aquesta data es fa més utòpica. En el nou centre s’hi traslladarà l’actual escola de Cal Maiol, ara al carrer Sagunt, i s’ampliarà una línia per curs. Això vol dir que donarà aire a les escoles i instituts de la zona, i alhora reforçarà l’oferta de places públiques.

La Generalitat va pressupostar i adjudicar 8,8 milions d’euros per fer-se càrrec de la construcció d’aquest nou centre educatiu l’estiu del 2020. Era un projecte que havia arrencat l’Ajuntament de Barcelona amb un parc de neteja a sota, cosa que va generar les queixes de bona part de les famílies de Cal Maiol (el 94% el va rebutjar quan es va posar a votació). El resultat de les protestes va ser que el parc de neteja no es faria, però com que ja no hi havia dependències municipals, la construcció de la nova escola-institut passava a mans de la Generalitat. Un any i mig després, aquí estem, bloquejats. La burocràcia i les traves jurídiques estan endarrerint el traspàs entre administracions i ara, encara, està tot pendent d’un conveni que no acaba d’arribar.

I què fa l’Ajuntament de Barcelona, el departament d’Ensenyament, el Consorci d’Educació de Barcelona? Doncs passar-se la pilota. Mentrestant, els mesos corren, i el resultat és que acabem de tancar un altre procés de preinscripció escolar que ha demostrat que la població al districte creix i calen solucions. L’última prova és que 3 dels 5 grups extres que s’han obert a tot Barcelona (2 a P3 i un a 1r d’ESO) han estat al districte. I encara més arguments: La Bordeta és l’únic barri de tot Sants-Montjuïc sense institut públic. I a ningú se li escapa que al barri, i a l’entorn de Can Batlló, cada dia s’instal·len nous veïns i es projecten nous habitatges.

Articles relacionats
Opinió

Plantem cara a la violència masclista, denunciem el sistema capitalista i patriarcal

Opinió

Tres promocions d’HPO a l'àmbit de Can Batlló esperen llum verda de l'Ajuntament des de fa més de dos anys

Opinió

Sobre la irrupció de Clam Educatiu

Opinió

La salut mental i les joves de classe treballadora

Deixa un comentari