Actualitat

Fiscalia demana 12 anys de presó a dos membres del moviment de l’habitatge per defensar un bloc alliberat

El dissabte 21 de gener es convoca una manifestació unitària i el dimarts 24 tindrà lloc el judici d’Olzinelles Absolució a l’Audiència Provincial de Barcelona

El dret a l’habitatge continua estant en dubte. La gentrificació, l’augment del preu dels lloguers i els fons voltors expulsen dia a dia les veïnes dels seus barris.

La repressió per defensar el dret de l’habitatge cada cop va a més. S’assenyala, es persegueix i es castiga amb penes de presó desorbitades a tots aquells que defensen unes llars dignes i per a tothom. S’utilitzen els muntatges policials per acusar i atemorir els activistes del moviment i criminalitzar els espais i blocs alliberats. Un dels últims casos és el d’Olzinelles Absolució.

Dos membres del moviment per l’habitatge s’enfrontaran el pròxim 24 de gener a 12 anys de presó per defensar un bloc alliberat al barri de Sants. La Fiscalia demana sis anys per a cadascun per un delicte de desordres públics.

Els fets es remunten al febrer de 2020. Els dos encausats van participar a la Rua de Carnestoltes convocada per l’Escola Popular de Sants i el Grup d’Habitatge de Sants juntament amb altres col·lectius del barri.

La rua festiva i reivindicativa va recórrer els carrers del barri de Sants assenyalant els culpables de la destrucció, la gentrificació i l’encariment dels habitatges. Finalment, es van aturar davant del bloc del carrer Olzinelles 105 amb l’objectiu de visibilitzar un bloc alliberat per reallotjar famílies i criatures del barri que havien patit desnonaments.

Un gran nombre de famílies, infants i col·lectius del barri estaven en un ambient distès i festiu davant del bloc quan els Mossos d’Esquadra van irrompre de manera agressiva carregant contra les persones concentrades davant l’edifici d’Olzinelles. Després de carregar contra totes les persones presents, les van encapsular i identificar una a una. El resultat d’aquesta intervenció policial són 70 persones multades, diverses encausades i dues persones enviades a judici amb penes de presó de sis anys cadascuna i un relat dels Mossos d’Esquadra que no es correspon amb el que es va viure al carrer.

Des del grup de suport Olzinelles Absolució convoquen una concentració solidària el pròxim 24 de gener a les 9:30 h a l’Audiència Provincial de Barcelona fins que surtin els encausats del judici i conviden a participar de la manifestació unitària «Ens volen de genolls, ens trobaran dempeus», que tindrà lloc el dissabte 21 a les 17 h a Jardinets de Gràcia per denunciar la forta onada repressiva contra el moviment per a l’habitatge.

Segons la Comissió Jurídica del moviment per l’habitatge, aquest acumula 86 encausades, 44 detingudes, 27 casos repressius, 300.000 euros en multes i un seguit de condemnes que sumen més de 150 anys de presó per defensar el dret a l’habitatge.

El grup de suport del cas exigeix l’absolució de les dues companyes i de la resta d’encausades, i les seves integrants se senten fortes i organitzades per continuar lluitant contra la repressió, enfortir les estructures populars i defensar l’accés a l’habitatge com a dret essencial.

Articles relacionats
Actualitat

L’Elèctrica Dharma celebra els seus 50 anys de la mà de La Ciutat Invisible

Actualitat

A Sants, avancem en la lluita de classes

Actualitat

Gentrifi... què?

Actualitat

La prepotència policial posa al Casal al seu punt de mira

Deixa un comentari